Ingredients:
- specke (bacon)
- broeten (bread)
- keses (cheese)
- huener (chicken)
- eyern (chicken egg)
- laubern (leaf)
- lumbel (loin)
- milich (milk)
- reigel (pear)
- vogel (poultry)
- braten (roast)
- saffran (saffron)
- wuertzen (spice)
- fuelle (stuffing)
Tools:
- ofen (baking oven)
- tuoch (cheesecloth)
- bastel kopf (pie pot)
- spizze (skewer)
- steinen (stone)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: flat cakeType: -Ein guot fuelle . Den reigel vf der schiben gemaht einen fladen von guotem lumbel wol cleine gehacket for drun der geriben eins viertel keses . vnd wol gemenget mit wuertzen . vnd auch gemenget mit eyern vnd veitz genuoc von specke . vnd vierteil huener drin gestrauwet vnd backez wol . [165v] in einem ofen . vnd legez denne vf ein schiben . vnd setze vier spizze mitten drin eines vingers groez . vnd einer eln lanc . vnd einen guoten halben braten gestoezzen dran . vnd ein schoenen bastel kopf druf gesetzet ler dor vf gesetzzet zwelf halbe broeten vf ieglichen spitz ein kuechelin . vnd denne ein gesoten milich mit eyern vnd mit saffran wol geferwet . vnd schuet ez in ein tuoch . vnd beswer ez mit steinen vntz ez trucken wirt . vnd snidez vingers groez vnd einer spannen lanc . vnd gestoezzen an cleine spizze gestoezzen alvemme den fladen sinewel als ein tuelle mit cleinen kuochen gebacken einen krantz al druemme gestoezzen mit laubern . vnd gebacken vogel druf gesetzet vnd tragen fuer sinen herren .