Ingredients:
- brod (bread)
- milchsmaltz (butter)
- wiltbrod (game meat)
- vleische (meat)
- brue (meat broth)
- wurtz (spice)
- saltz (table salt)
- kalphfleisch (veal)
- essig (vinegar)
- semelbrod (white bread)
- win (wine)
- eiger totternn (yolk)
Tools:
- duch (cheesecloth)
- morsel (mortar)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: pureeType: -Von anderem gestossen vleische Nym kalphfleisch wiltbrod ader ander fleisch das do bredick sie als do man knodlich vsz macht vnd das nuelichen geslagen vnd frisch ist Sueds an saltz Schueme isz vnd seige die brue luter ab die behalt Stosz In einem morsel gar wol mit en wenig semelbrod Strichs durch ein duch mit der brue vor behalten vermisch die mit win vnd essig doch zu pruffen Wiltue [14r] isz dick han so klaph eiger totternn mit der selbigen durch getribben brue Wiltue isz duen so loisz an eyer aber mit wurtz vnd saltz vnd lueterem milchsmaltz dar vff vnd gibs dar wiltu isz dan duen dar geben So mache gebeds brod Gibs duen fur eyn suppen so ists gerecht vnd gut