Ingredients:
- Mandeln (almond)
- Crebszenn (crayfish)
- buche (crayfish belly)
- Scheren (crayfish pincers)
- Ingber (ginger)
- Smaltz (lard)
- welschen Wynberen (raisin)
- wurtzen (spice)
- saltz (table salt)
- essig (vinegar)
- wasser (water)
- wiesze Cruemen brods (white breadcrumb)
- win (wine)
Tools:
- tuch (cheesecloth)
- Morsel (mortar)
- phan (pan)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: -Ein Galrad zcu Ingemachten Crebszenn Require Cancrorum quantum volueris Sueed sie ab In win vnd ouch In essig Thu ab die schalen vnd thu das bytter vsz den koipfen Schele die Scheren vnd die buche Thue sie In eynen Morsel dar zcu Mandeln vnd ein wiesze Cruemen brods dar zcue Stosz wol mit gutem win Slags durch eyn tuch vnd thu isz In ein phan vnd Smaltz dar Inne Vnd machs ab mit wurtzen vnd saltz Versuchs Ists dan zcustargk [7v] so tempererrs Mit wasser So das Essig win vnd wurtz rechte moisze haben Gib sy vff Setz sie fur kalt ader warm Bestraue sie mit welschen Wynberen ader frischer Ingber so du sie warm gibst Wiltu sie kalt geben vnd woil gestanden sie so bestigk sie mit mandelnn