Categories:
Main ingredient: fruitPreparation: electuaryType: -Birn latwerge Nim gute birn Sued sie schon werff kernn vnd schalen hyn Thu die byrn In einen hafen Guesz Zcylig wasser dar ane wan du sie zu stucklin gesnydden hast verdeck den hafen das der duenst nit vsz moege Wan sie sydens gnueg haben so zueknuersche sie gar klein mit eym leffell Thu sie In ein kleyn kesselin Setz vff einen dryfusz vber ein klein fuer Dar noch ein gute glueed Rure sie fur sich dar das sie nit werdenn als ein muesz Thue honig wurtz dar Inne Ruere isz nach bas Due magst [27r] nemen Nelken Ingberr vnd Muescat groib gestoissen vnd vngereden thue sie darInne vnd ruere sie noch bas vnd enzcuch das fuer bisz die wurtz wol erhitzenn dan thue isz her abe So ist die lattwerge gereicht Slachs vsz vff eyn wieden teller oder schoens bret Trieb sie dan als eynen krepphen teick lois wol kalden vnd Snyd dan kleyne stucklin da von vnd legs Inn