Ingredients:
- opffelln (apple)
- eir (chicken egg)
- teig (dough)
- plat (dough sheet)
- eirn teig (egg dough)
- strauben teig (funnel cake dough)
- hongy (honey)
- schmalcz (lard)
- weissemell (wheat flour)
- prot (white bread)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: -Type: show dishEin essen von morchen vmb weihennachten Willdu machen morchen vmb weihenacheten so mach ein teig ausz weissemell prot vnd slach eir dar dar an vnd mach czwen knobell vnd wurffs In den teig vnd czeuch sy dar vmb vnd leg es In ein schmalcz das heiß ist vnd wen es ein wenig gepecht so nym es wider her ausz vnd schneid es do miten auff den knobell von ein ander vnd full es mit ein gerurten eirn teig weissz oder grun oder mit geprenten opffelln In hongy vnd nym den ein linden strauben teig vnd czeuch es dar durch vnd leg es In ein schmalcz wyll es aber kern so mach ein gelbes plat vnd secz die morchen dar ein vnd laß sy packen vnd richt es an versalcz nicht etc.