Ingredients:
- opfelnn (apple)
- tayg (batter)
- eyer (chicken egg)
- Taygk (dough)
- blat (dough sheet)
- eyeren weyß (egg white)
- melbs (flour)
- honig (honey)
- smaltz (lard)
- weyssemm brot (white bread)
Tools:
- No tools mentioned
Categories:
Main ingredient: -Preparation: -Type: show dishEin essenn von morchenn vmb weyhenachtenn Nym ein Taygk ausz weyssemm brot Vnd ein wenig melbs Vnd slah eyer darann Vnd mach Zwenn knebel Vnd wirffs In denn Taygk Vnd Zeuch sie darInnenn vmb Vnd legs In ein smaltz das nicht Zu heyß sey Vnd wenne es ein wenig gepach so nym es her wider ausz Vnd sneyd es do mitten auff demm knebel von ein anderr Vnd full es danne mit ein gerurtenn eyeren weyß ader rot ader grunn Oder mit [193v] gepratenn opfelnn In honig Vnd nym danne einenn lindenn starckenn tayg Vnd zeuch es dar durch Vnd leg es In ein smaltz das nicht Zu heysz sey Will es vmb kerenn so mach ein gelbes blat Vnd setz die morchenn darein Vnd laß sie pachenn Vnd richt sie ann Vnd versaltz nit