Ingredients:
- mandel (almond)
- gburcz (spice)
- semel (white bread)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- chol (ember)
- morsar (mortar)
Similar recipes:
Same title: gr1.60, er1.16, wo3b.159Shared ingredients: b4.123, b4.156, br1.1, br1.37, bs1.189, bs1.191, bs1.49, gr1.108, gr1.224, gr1.224#sub5, gr1.30, gr1.60, w1.127, w1.158, k1.55, so1.4, wo7a.177, wo7a.17, wo7a.224, wo7b.134, wo7b.151, wo7b.160, wo9a.41, db1.7, wo1a.89, wo3b.158Same ingredients in following recipe: 0Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: complexType: analogueItem wil dw hertte air von mandel machen wil dw sy machen als ich dich gelernet han die tatter von dem weyssen auff ain vierdung oder auff ein halb phundt als vil dw wilt vnd vber sewd sy vnd nym dan her auß vnd stoz sy in einem morsar vnd zewch sy durch ein tuech als dick dw mugst dar In sy gestossen sein vnd mach sy dan mitt gueten gburcz ab vnd mit ainer semel das die werden als dick als dy vorigen essen vnd da mit secz sy auff ein chol vnd rich sy dan hin an als die vorigen essenn etc.