Ingredients:
- czimerrindten (cinnamon)
- nagel (clove)
- chlar (egg white)
- visch (fish)
- prue (fish broth)
- nessel wasser (nettle broth)
- pheffer (pepper)
- nessel wurczen (stinging nettle)
- salcz (table salt)
- esseich (vinegar)
- wasser (water)
- wein (wine)
Tools:
- fewr (ember)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: aspicType: savouryItem wil dw ein chlare sulcz machen So nym nessel wurczen ein guette hant volle vnd wasch die gar schon vnd gewß ein viertail wasser dar an vnd laß czwo stund sieden vnd dar nach ein vr oder czwo chal werden nym dar nach die visch vnd beraicz sawber mit dem das dar czw gehordt wierfs dar nach In ain wasser vnd in wein vnd in esseich das ains als vill sey als des anderen doch das des wasser ein benigs minder sey nym dar nach dy selben prue vnd streich die durch vnd nym dan das nessel wasser czw der prue ein wenig czw das ains als vill werdt als des anderen In das selb mach ain chlar ab [22v] hab es dar nach vber das fewr vnd wenn es warmm will wernn so wird es obenn truebig so thue das truebig als her ab vncz das der wall her ab gett das es nymmer truebig sey so wird es dan faimen wan es dan faimbt so czeuch den faimbt nicht her ab vnd laß es woll sieden das es nicht vber gee nym dar nach ain pheffer der nicht gestossen sey vnd gancze nagel der pheffer sol ein wenig czerprochen sein vnd czimerrindten dy sneydt czw pischem vnd laß dar Innen sieden vnd salcz czw massen