Ingredients:
- taig (batter)
- ayren (chicken egg)
- taig (dough)
- melb (flour)
- sweinnes smalcz (lard)
- gburcz (spice)
- czucker (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- offen (baking oven)
- tischs (table)
Categories:
Main ingredient: -Preparation: pastryType: show dishWElt ir machen ein pelcz so nempt wasser vnd melb mischt das durich Ein ander mach ain derben taig von ayren sam haymische pletter vnd soll ains als praytt sein als das ander nym ain rains sweinnes smalcz vnd gestossen czucker mach der pletter asuil dw wilt leg ain platt auff den gerben taig bestreichs mit dem smalcz vnd stra czucker dar auff den anderen tue auch also alslang vnczt dw sy gar auff ein ander legst wan dw ir nymmer hast So mach ein derben taig als der vntter ist das aber soll als alslang sein daz es gelangt vnczt auff daz vnttrist das vntter necz mit aim ay vnd vmb gburcz schon als ein ckraffen vnd secz in ain offen lass das woll pachen vnd gib es dar nach hin auff den tischs