Ingredients:
- ayer (chicken egg)
- chrewssen (crayfish)
- geprat (crayfish meat)
- weyssen ayeren (egg white)
- petersil (parsley)
- saffran (saffron)
- gewuertzt (spice)
- prue von wein vnd von essig (vinegar wine broth)
- totteren (yolk)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: roastType: show dishwie man ein pratten macht von chrewssen Wildu ein praten von chreussen machen So schel dy chreussen also roch dar nach vnd ir machen wild vnd nym das geprat fur dich vnd hack das klain vnd nym dar vntter roche ayer als vil dich genueg dunckt vnd siech dar zu das es nit zefeucht werdt das dw es zu einem synbellen pratten machst vnd das er gewuertzt sey mit stup vnd saffran darnach leg es in ein prue von wein vnd von essig vnd lass es syeden [94v] vntz an sein genuegen da mit stoss in an einen spiss vnd leg in zu einem feuer vnd beslach in auf das viertail mit weyssen ayeren vnd thue es nach der twirg des prattens vnd das ander tayl beslach mit totteren vnd das trit mit gruen ayeren von petersil vnd das vierdt tayl mit gelben ayeren