Ingredients:
- ayer (chicken egg)
- melbs (flour)
- prat (meat)
- gruen saft aus petersil (parsley juice)
- saffran (saffron)
- gestuepp (spice)
- prue (stock)
- geprat (veal sausage meat)
- totter (yolk)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- fewer (ember)
- morsrer (mortar)
- spissel (skewer)
Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: show dishWie man parisoppfel machen soll Wildw machen parisopfel so haw das prat als zu dem hol praten vnd stozz in einem morsrer vntz das dich Zimpt das dich sein benuegt vnd nym darzu ein stembel melbs vntter Zway ayer darnach vnd dw sein bedarfft vnd nym darzu saffran vnd guet gestuepp die dw gehaben macht vnd stoz es vntter das geprat vnd mach dar aus chugel als dye oeppfel Nym sy dan vnd leg sy in ein guette prue [91r] vnd wen sy wol gesyeden so stoes sy an ein spissel vnd leg es Zu dem fewer vnd bezeuch den appfel halben mit einem totter als vil dw wild vnd ein wenig auf dy anderen seytten dye totteren mit dem gruen saft aus petersil vnd stoz in ein mosrer vnd leg in dan darnach auf ein tuech vnd twing in durch vnd nym den selben vnd gews in vntter den totteren darnach beslach die an der anderen seytten mit dem gruen totteren so ist beraytt