Ingredients:
- ay (chicken egg)
- hecht (northern pike)
- prat (northern pike filet)
- haut (northern pike skin)
- zagel (northern pike tail)
- gelb (saffron)
- gewurtz (spice)
- prue (stock)
- esseck (vinegar)
- wein (wine)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- messer (knife)
- panck (workbench)
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: boiledType: show dishWie man ein hecht fullen sol Wildw ein hecht hubsleich fullen So zeuch ym dy haut ab vntz auf den zagel vnd zereyss in nit vnd verslach dy haut in einem nassen tuech auf den zagel da mit loestu dusprat das prat von dem grat mit einem messer vnd legt es fur [88r] dich auf ein panck vnd hack es klain vnd nym darZue ein roches ay vnd guett gewurtz vnd mach es gelb vnd full hin wider an den gratt als er vor gewesen ist da mit zeuch den palk grueen wider darvber vntz an das haupp da mit leg in in ein prue dy wol gewuertzt sey mit wein vnd mit esseck vnd lass es syeden vntz an sein benueeg