Ingredients:
- mandel (almond)
- milich (almond milk)
- pruee (broth)
- huenern (chicken)
- fuess (chicken claw)
- haeupter (chicken head)
- lebern (chicken liver)
- kraegen (chicken neck)
- maegen (chicken stomach)
- gewuercz (spice)
- pruee (stock)
- kalb fleisch (veal)
- essich (vinegar)
- weiss semlein prot (white bread)
Tools:
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: dumplingsType: show dishAber etwas von huenern ze machen . Item Nym auf ain pfunt mandel vnd stoesz den klain vnd so nym dann ain gesottne hennen vnd ain praetig kalb fleisch vnd hack das mit der hennen klain vnd lass das sieden mit der milich als miteinannder In dem hafen . Lasz [71r] es zue recht sieden . wann es nun gesotten ist So nym dann die kraegen vnd die haeupter vnd thue sy In ainen moerser vnd stoess sy gar klain vnd ain weiss semlein prot dar zue vnd stoess es durchainannder mit ainer Rainen pruee vnd nym dann die fuess vnd fuell die mit dem gehackten flaisch vnd mach kuegelein als ein haselnuos Das gib In zue den fuessen vnd halt das In der pfannen vncz das es sich entschleust vnd lass die fuesz besunder sieden vncz an die stat So beleibens also ganncz vnd die pruee sol gemacht sein mit dem pesten gewuercz So ist es In ainer pfannen vnd nym ainen wenigen essich das es ennczickt werde wann du wild ane Richten Mach die lebern vnd die maegen vnd die fuesz [71v] warmm vnd leg sy trugken vf ain schuessel vnd die pruee seud ab In ainer pfannen vnd geuss sy daran .