Ingredients:
- mandel (almond)
- ay (chicken egg)
- mels (flour)
- weinper (grape)
- smalcz (lard)
- saffran (saffron)
- stupp (spice)
- fuell (stuffing)
- salcz (table salt)
- kalbfleisch prat (veal)
Tools:
- pret (cutting board)
- fewer (ember)
- rast (grate)
- phann (pan)
- walgholcz (rolling pin)
- staeblein (skewer)
- spis (spit)
- hoech (workbench)
Categories:
Main ingredient: vealPreparation: roastType: show dishAin holpraten von kalbfleisch prat So nim dez pracz auff dem diech ains kalbs vnd hachk daz gar chlain vnd nim auff daz praet ain stawbel mels daz ez weisser werd vnd nim auff ain ay oder auff zway dar vnder vnd salcz ez vnd nim ein spis der lenger sey wann ein spann vnd alz dikch alz ein walgholcz vnd an yetwedern ort ain loch doch ains vingers tieff vnd mach dar ein zway staeblein daz dw ez kegen dem fewer gewenden muegst vnd nim her dann daz praett vnd zewch ez vber den spis alz dw duerrist muegst vnd leg ez dan zw dem fewer vnd pracz vnd peslach ez mit einem haissen smalcz vnd so er gepraten sey so nim in ab dem spis daz er gancz peleib vnd secz in auff die hoech vnd mach ein fuell dar czw von abgeroesten aiern in ain phann alz vil dw ir wild vnd nim die ayr auff ein schons pret vnd hakch sy chlain [232v] vnd nim dar vnter guet stupp saffran weinper vnd mandel dar nach alz vill dw sein pedarft vnd nim den praten her vnd fuell in vncz daz er vol werd da mit leg in auff ein rast vnd laz in hais werden da mit ist er perait