Ingredients:
- karppffenn (carp)
- parbenn (common barbel)
- geprett (cut of fish)
- fisch (fish)
- schupen (fish scale)
- pruee (stock)
- schelenn (tench)
- wasser (water)
- pruee (water wine broth)
- wein (wine)
Tools:
Categories:
Main ingredient: fishPreparation: aspicType: show dishWilthu geprest sweinß koppff machennn So nim karppffenn schelenn ader parbenn vnd schuepp sie schon vnd mach sie zu stueczkenn vnd thue sie In ein pffanen vnd geweß dor ann halbß wasser vnd halbß wein das die pruee einß fingers lanck vber die fisch gee vnd halt sie vber ein gutt fewer vnd loß sie sidenn vnd wan sie halp ein gesoten sindt so seuch die pruee abe da vonn vnd nim die fysch vnd thu die grett dor auß vnd [11r] hacks das geprett clain ein wenig durch ein ander vnd thu es wider In die pfanen vnd geweß die pruee wider dar anne vnd laß es wider ein wenig ein siden vnd die schupen sewdt vnd strewch sie durch vnd gewß es als samptt In ein hefflen vnd los eß sten piß herdt so habe es wider vber das feue vnd zuck eß pald wider her abe vnd schlag es vff ein panck vnd schnewdt es In ein kalte susse pruee In der fasten fur geprest sweinß koppff