Ingredients:
- mandell (almond)
- mandell milch (almond milk)
- varbe (food coloring)
- haweßenn plossenn (isinglass)
- petersiligenn (parsley)
- gell (saffron)
- zuckers (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: aspicType: -Wilthu machenn ein Sulzenn die dreyerley gestaltt hatt So nim haweßenn plossenn die versewdtt Inn wasser schonnn vnd nyme dan dicke mandell vnd petersiligenn vnd hacke den gar klein vn reib In ein scherbenn der mandell milch vnd thu dan denn trithell der milch dor vntter vnd zuckers den woll abe das wirdt ein gruene varbe vnd nyme dan disse zwey theill Sewdt Inne Einer [7v] pffanenn vnd zucker es auch abe vnd loß es Sidenn vnd geweß ein theill alls weiß vff ein pffenlennn vnd mach dann das drytthell gell gleich vnd gewß das auch vff ein pffendleinn vnd laß es dann stenn vnd sewdt dann die grin varbe auch In einer pffanenn vnd gewß dann alls vff ein pffanenn also hastw drewerley varbe vnd las esß steinn biß es hertt wirtt vnd habe es denn vber das fewre vnd zuck es baldt her abe vnd schag es denn vff ein panck vnd schneidt [8r] eß dann schagzaglett vnd leg es denn vff ein schussell ein weill weiß ein weill gell einn grine biß die schuessell vol wyrdt vnd versalcz nicht