Ingredients:
- spekch (bacon)
- prott (bread)
- swayzz (calf blood)
- ayr (chicken egg)
- negelein (clove)
- rokchein prott (rye bread)
- gewuercz (spice)
- pruee (stock)
- kalb (veal)
- gepreatt (veal sausage meat)
- wein (wine)
Tools:
Similar recipes:
Same title: b4.9, gr1.224#sub10, w1.9Shared ingredients: b4.9, gr1.224Same ingredients in following recipe: 2Same tools in following recipe: 0Categories:
Main ingredient: meatPreparation: roastType: -Ain guets gepratens von ainem kalb NYm das gepraett von dem chalb vnd hakch das klain vnd nym den swayzz daran das du es nicht zuswarcz machest Wann daz nue gehakcht ist so nym ein rokchein prott vnd reyb das chlain Vnd xxiiij ayr slach daran vnd das geriben prott das tuee auch daran Vnd hakch es durch einander vnd nym guet gewuercz vnd machs rain ab mit negelein vnd das gepreatt nym halbs vnd ein wenig mer . das machtu pratten von machen vnd nym ein wenigen chessel vnd gewzz ein wenig pruee dar an vnd secz auff die prenntt auff das fewr Vnd nym die pratten vnd leg sy dar In lazz sy dar In sieden nahent vncz an die stat Wann sy woll gerecht sind der mach also vil als es auff ain gut essen sey Vnd wann sy wol gerecht sein So nym sy her aus vnd lass sy werden kalt vnd nym ain rain spekch den sneid chlain [73r] vnd lankch vnd spikch sew rain vnd gancze negel stich darauff So nym ain gutten suessen wein vnd mach ain guet suppel darczu