Ingredients:
- Mandel (almond)
- milich (almond milk)
- keas (cheese)
- hawsen platter (isinglass)
- milich (milk)
- vmbedum (starch)
- zukcher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
- Semlein prott (white bread)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- verglascz Reaindel (container)
Categories:
Main ingredient: nutsPreparation: pureeType: -WIldu machen ein Mandel mueess So nym ein halb phunnt Mandel vnd auch vmbedum darczu Ob du es nicht en habst So nym Semlein prott darczu vnd das . tuee In ein wasser vnd pall es aus rain vnd . das slach mit der milich durch ein tuech So . wirt es chlain Wildu es suezz haben so tue ein keas darczu das haisst ain mandelmuess
*Almond cheese* (Subrecipe Nr. 1) [cooking recipe] Wildu haben ein Mandel keas das muestue haben ein hawsen platter vnd des Mandels muestue haben i1/2 libra auff ain essen So machstue den keas von dem Mandel den Reib schon vnd slach durch ein weyzz tuech vnd ein lott hawsen platter das solt du In einem wasser sieden [77v] Vnd die platter solt du mit dem Mandel durch slachen mit gesotten wasser vnd solt der milich nicht sieden mach sy suezz mit zukcher mit einem halben virdung vnd schikch zu einem keas So nym ein verglascz Reaindel do schutt denn die milich ein So wirt sy hertt vnd lass ein weilsten So wirts ein keas vnd mach ain suess mandel milich daran vnd . du macht In wol sneiden In viertail So . kumbt die milich do enzwischen vnd bestekch In mit Mandel kernn vnd gib in hin