Ingredients:
- ayren (chicken egg)
- taig (dough)
- pletternn (dough sheet)
- sweinein smalcz (lard)
- zukcher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- offen (baking oven)
- chopph (pie pot)
Categories:
Main ingredient: doughPreparation: pastryType: show dishAber ain gepachens das haisset der pelcz Slach ein taig ab mit wasser vnd mit ayren mach in zu pletternn du magst wol Zway hundert pleter machen wenn die pletter gemacht sein So mach ein starkchs platt das vnden stee das als dikch sey als zwen kopph Nym die pleter vnd leg ains vber das ander Nu nym ein rain sweinein smalcz . vnd ein gestossen zukcher vnd leg ein plat nider in das grozz pint . vj . eher zu einander vnd nym das sweinein smalcz vnd pespreng das vnder damit vnd strew ein zukcher darauff nu nym ein ander plat vnd mach das auch vaist mit dem sweinein smalcz vnd pestreich es aber mit zukcher also macht du ir zway hundert oder wie vil du wild sy muessen auch gar duenn sein Nu must du haben ein platt das vber sew . alle gee vnd das auf daz vnder platt . geraich vnd zwen vinger vbrig nym vnd verwint die pletter als du ainen chopph tust der ranpht muss eines vinger hoch sein Nuen nym es gar sittichleich vnd schewb es In einen offen der nicht zu kalt sey lueg . [107v] offt darczu Wenn es wirt So hat es sein genueg schier das gepachen haist ein pelcz