Ingredients:
- Mandel (almond)
- mandelmilich (almond milk)
- hunern (chicken)
- gepraett von der hennen (chicken breast)
- sweineins smalcz (lard)
- reys (rice)
- zukcher (unrefined cane sugar)
- wasser (water)
Tools:
- tuech (cheesecloth)
- syb (sieve)
- loffel (spoon)
Categories:
Main ingredient: poultryPreparation: blanc mangerType: show dishEin hoffleich gemuess von allten hunern das haisset ein plaemaenscher [90v] NIm ein halb phuntt Mandel vnd lass die huner marb sieden vnd schell den Mandel vnd slach In durch mit einem rain wasser vnd nym ein vierdung reys vnd . erchlaub den schon vnd stozz den vnd slach . das durch ein tuech oder ein syb vnd nym das gepraett von der hennen vnd hakch das klain vnd die Mandel sewd vnd tu das gepreat von der hennen vnd meng das durch ein ander vnd lazz das . In der mandelmilich syeden vnczt das es zeittig werd . vnd tue darczu ein phuntt sweineins smalcz wenn es pegintt dikch werden So gews das Sweinein smalcz darIn vnd ruer es vast als pald es pegintt sieden So nym darczu ein vierdung zukcher Wann es nu halben wegen gesotten sey So tue den zukcher darIn vnd lass das wol sieden vnd tue es als lang vncz das es das smalcz wider geb . So ist das essen perait vnd richt das an mit einem guten vesten loffel der vaist genug sey vnd mit dem loffel mach es praitt das es slecht werd das gemuess haisset plamanscher