CoReMA

Cooking Recipes of the Middle Ages

[94r] 01: Sequiteditorial expansion: ur dequolibeditorial expansion: et Aliqeditorial expansion: uantum et detota neditorial expansion: aturalis
02: H ye hebt sich an von kocheditorial expansion:  ̅en vnd von erst von deditorial expansion:  ̕er Salssen
03: Nym weichsel vnd thu sy In ein haffen vnd secz auff ein
04: glut vnd laß sy siden vnd lasz daneditorial expansion:  ̅n kalt werdeditorial expansion:  ̅en vnd streich
05: sy durch ein tuch vnd thu sy wideditorial expansion:  ̕er in den hafen vnd lasz
06: syden vnd rür sy wol daz sy sich nit an legeditorial expansion:  ̅en das tu
07: piß sy dick werd vnd thu dan honig dar zu vnd würcz
08: als gestossen negelein vnd yngweditorial expansion:  ̕er vnd geribeditorial expansion:  ̅en prot vnd
09: haltz in eineeditorial expansion:  ̅m glasirteditorial expansion:  ̅en hafen Also magstu von andeditorial expansion:  ̕ern
10: sacheditorial expansion:  ̅en salssen vnd lattwering macheditorial expansion:  ̅en daneditorial expansion:  ̅n zu deditorial expansion:  ̕er lattwerig
11: nym kain prot
12: Iteditorial expansion:  ̅em Nym weinper salluan vnd knoblach haupt vnd
13: peterlein vnd stosz daz durch ein andeditorial expansion:  ̕er vnd streich es durch
14: ein nasz tuch
15: Ein lattwerig von Regelpirneditorial expansion:  ̅en
16: odeditorial expansion:  ̕er von kirchpir?

17: Iteditorial expansion:  ̅em Nym deditorial expansion:  ̕er pirneditorial expansion:  ̅en als vil du wild vnd thu sy In einen
18: haffen vnd gewsz ein wenig wasseditorial expansion:  ̕er daran vnd veditorial expansion:  ̕erklayb
19: den haffen wol zu daz kain tunst do von müg vnd secz
20: in kolen vnd Swing den haffen off das dy pirneditorial expansion:  ̅en nit
21: veditorial expansion:  ̕erprinnen vnd wen sy gepraten sind auff das alleditorial expansion:  ̕er waychst
22: So thu sy von dem fewr vnd zeuch in dy schelfen ab
23: vnd sneÿd sy zu firtal vnd thu dy kerneditorial expansion:  ̅e vnd wasz hërtz
24: ist davon vnd stosz sy klein vnd wol vnd thu wideditorial expansion:  ̕er ein den
25: hafen odeditorial expansion:  ̕er kessel vnd secz auf ein drifuß vnd mach ein
26: glut dar vntteditorial expansion:  ̕er vnd rur sy vast vnd geuß ein wenig
27: waser mit honig gemist daran vnd lasz wideditorial expansion:  ̕er truckeditorial expansion:  ̅en
28: ein sÿdeditorial expansion:  ̅en vnd sy wol [94v] [95r] 01: von gepraten Arbeis
02: So nym gesoteditorial expansion:  ̅en arbeis vnd treyb sy durch ein tuch vnd
03: schlach als vil ayr daran vnd sewd sy in putteditorial expansion:  ̕ern So wirt es
04: dick vnd lat addedsich sneyden wie du wild vnd steks sy an ein
05: spiß vneditorial expansion:  ̅d bestreich sy mit eyren so weditorial expansion:  ̕irrt es gut tu auch weditorial expansion:  urcz zu
06: Ein gefulte lebeditorial expansion:  ̕ern
07: Wildu macheditorial expansion:  ̅en ein gefulte lebeditorial expansion:  ̕ern von eineeditorial expansion: m kalb So Nym ein
08: lebeditorial expansion:  ̕errn hack sy clein vnd wurcz sy wol vnd nym daneditorial expansion:  ̅n ein hewrigeditorial expansion:  ꝭen
09: speck vnd weinper vneditorial expansion:  ̅d leg das necz fur dich vnd bestreich
10: es wol mit ayr totteditorial expansion:  ̕ern vnd slach daz necz vmb dy lebeditorial expansion:  ̕ern vnd
11: spick sy vnd legs auff ein rost vnd laß prateditorial expansion:  ̅en vnd eyrtoteditorial expansion:  ̕ern
12: vnd petteditorial expansion:  ̕erlen vnd beslachs vnd veditorial expansion:  ̕ersalcz nit
Berlin, Staatsbibliothek – Preußischer Kulturbesitz –, Handschriftenabteilung, Ms. germ. qu. 15