Kochrezepte des Mittelalters; Cooking Recipes of the Middle Ages

Creator(s)
Christian Steiner; Julia Eibinger; Astrid Böhm; Helmut W. Klug

Contributor(s)
Elisabeth Raunig

Publisher(s)
Helmut W. Klug

Description
Das Projekt legt einen interdisziplinären Schwerpunkt auf die kulturenübergreifende Erforschung mittelalterlicher Kochrezepte und ihrer Wechselbeziehungen. Grundlage für die Forschung ist die vollständige deutsche, französische und lateinische Überlieferung von Kochrezepten.; The project is putting an interdisciplinary focus on the cross-cultural research of medieval cooking recipes and their interrelation. The basis for our research is the complete German, French, and Latin transmission of cooking recipes.

Subject:
Mediävistik, Mittelalter, International; Medieval Studies, Middle Ages, International
Date:
2020
Type:
Context
Language:
Early New High German; Latin; Middle French
Relation:
https://gams.uni-graz.at/corema
Coverage:
German and French speaking areas

21 object(s) in this collection

TitleIdentifierPub. dateModelView
MS Berlin, Staatsbibliothek – Preußischer Kulturbesitz –, Handschriftenabteilung, Ms. germ. fol. 244 (B1)o:corema.b12021-06-22cm:TEIMetadata | HTML
MS Berlin, Staatsbibliothek – Preußischer Kulturbesitz –, Handschriftenabteilung, Ms. germ. qu. 15 (B2)o:corema.b22020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Berlin, Staatsbibliothek zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz –, Handschriftenabteilung, Ms. germ. qu. 1023 (B3)o:corema.b32019-12-13cm:TEIMetadata | HTML
MS Berlin, Staatsbibliothek zu Berlin – Preußischer Kulturbesitz –, Handschriftenabteilung, Ms. germ. qu. 1187 (B4)o:corema.b42020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Berlin, GStA PK, XX. HA, OBA, Nr. 18384 (B6)o:corema.b62020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Brixen/Bressanone, Bibliothek des Priesterseminars, Cod. I 5 (Nr. 125) (Br1)o:corema.br12020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Basel, UB Basel, AN V 12 (Bs1)o:corema.bs12019-12-13cm:TEIMetadata | HTML
MS Graz, Universitätsbibliothek, Ms. 1609 (Gr1)o:corema.gr12019-12-13cm:TEIMetadata | HTML
MS Heidelberg, Universitätsbibl., Cod. Pal. germ. 551 (H2)o:corema.h22021-03-25cm:TEIMetadata | HTML
MS Heidelberg, Universitätsbibl., Cod. Pal. germ. 583 (H3)o:corema.h32021-06-22cm:TEIMetadata | HTML
MS Köln, Historisches Archiv der Stadt Köln, Best. 7004, 27 (K1)o:corema.k12021-03-25cm:TEIMetadata | HTML
MS Karlsruhe, Badische Landesbibliothek, Cod. Aug. pap. 125 (Ka1)o:corema.ka12021-03-25cm:TEIMetadata | HTML
MS München, Universitätsbibl., Cim. 4 (= 2° Cod. ms. 731) (M11)o:corema.m112021-03-25cm:TEIMetadata | HTML
MS München, Bayerische Staatsbibliothek, Cgm 384 (M2)o:corema.m22021-06-22cm:TEIMetadata | HTML
MS München, Bayerische Staatsbibliothek, Cgm 5919 (M9)o:corema.m92021-06-22cm:TEIMetadata | HTML
MS Pannonhalma, Library of Pannonhalma Archabbey, Cod. 118. J. 42 (Pa1)o:corema.pa12021-06-22cm:TEIMetadata | HTML
MS Solothurn, Zentralbibliothek, Cod. S 490 (So1)o:corema.so12021-03-25cm:TEIMetadata | HTML
MS Wien, Österr. Nationalbibl., Cod. 2897 (W1)o:corema.w12020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Wien, Österr. Nationalbibl., Cod. 5486 (W4)o:corema.w42020-10-29cm:TEIMetadata | HTML
MS Wolfenbüttel, Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel, Cod. Guelf. 16.17. Aug. 4° (Wo2)o:corema.wo22021-06-23cm:TEIMetadata | HTML
MS Wolfenbüttel, Herzog August Bibliothek Wolfenbüttel, Cod. Guelf. 226 Extrav. (Wo4)o:corema.wo42021-03-25cm:TEIMetadata | HTML

How to cite this dataset

Christian Steiner; Julia Eibinger; Astrid Böhm; Helmut W. Klug (): Cooking Recipes of the Middle Ages. GAMS. hdl:11471/562.10. Accessed 2021-10-25.

For information on how to cite the corresponding project/edition please confer the project's Website.